Opleiding verzorgende / zorgkundige

Vlotter  richt in samenwerking met VDAB beroepsopleidingen voor verzorgende en zorgkundige in.

Voor wie ?

  • Geen diplomavereisten
  • Werklozen of werkzoekenden die beantwoorden aan selectiecriteria VDAB

Voor meer informatie :   03/8805827

Tovertafel of "Active Cues"

Het spelconcept bestaat uit interactieve lichtanimaties die worden geprojecteerd op de eettafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen.  Voor de Tovertafel zijn zeven spellen speciaal ontwikkeld om ouderen met dementie op fysiek, sociaal én mentaal vlak te stimuleren. Het initiatief in de spellen ligt altijd bij de Tovertafel, omdat mensen met dementie daar vaak moeite mee hebben. De Tovertafel geeft regelmatig sensorische prikkels, zodat de aandacht weer wordt teruggebracht naar het spel.

Enkele spellen

Bloemen: De prachtige bloemen die over de tafel bewegen, hebben iets wonderlijks. Als je ze aanraakt, verrassen ze je; ze worden groter, beginnen te draaien of veranderen van kleur.

Strandbal: Verander de strandbal van richting en snelheid door hem aan te raken. Zo kun je met de bal overgooien rondom de tafel. Het goede nieuws: de bal valt nooit op de grond, want bij de tafelrand stuitert hij terug. Vlinders: Wat een mooi gezicht, al die vrolijke vlinders die over tafel fladderen! Als je je handen op tafel legt, strijken ze naast je neer of komen ze op je handen zitten.

Vlotter heeft deze Tovertafel aangekocht en verhuurt deze aan een zevental Rupelse Woonzorgcentra waardoor heel wat mensen met dementie uit de Rupelstreek toegang hebben tot dit product.

Vlotter - Tovertafel